Endoskopi

Ved bruk av endoskop kan man undersøke kroppens hulrom ved hjelp av et kamera som føres inn i kroppen. Veterinæren kan for eksempel oppdage fremmedlegemer, se mavesår eller forandringer i deler av tarmen,  undersøke bukhulen, luftveiene, ørene eller innsiden av ledd. Dyret må ligge i full narkose under undersøkelsen

Ved hjelp av endoskopiutstyret kan vi også utføre kikkhullsoperasjoner. Her blir pasienten utsatt for minst mulig stress ved at operasjonssåret og snittflatene blir så små som mulig. Tiden det tar å utføre operasjonen er betraktelig kortere enn ved et tradisjonelt inngrep, og rekonvalesenstiden kan kortes ned. Det kan også hentes ut vevsprøver ved hjelp av endoskopiutstyret. Dette er skånsomt og reduserer faren for komplikasjoner for pasienten.

Både PetVett Bergen og PetVett Dyresykehus tilbyr undersøkelser med endoskopi.

Veterinær Tor Kvinge ved PetVett Bergen har 15 års erfaring som veterinær, og har indremedisin som sitt spesialfelt. Han har mange års erfaring med endoskopiske undersøkelser, og mottar henvisninger fra hele Bergensområdet.

Veterinær Magnus Harjén ved PetVett Dyresykehus har 10 års erfaring som veterinær, og hans spesialfelter er indremedisin, akuttmedisin og kreftterapi. Han mottar henvisninger innen alle disse feltene, og endoskopiutstyret brukes regelmessig som del av hans utredninger.